Savulohikääretorttu
Savulohikääretorttu
Tämän idean löysin googlessa selailemalla.
Muoto netistä muuten muut omasta päästä.
Päätin tehdä kalaversion minkä voi halutessaan muuttaa lihaksi tai kasviksesi tai miksi nyt haluaa.
Tähän tein vähän reilumman täytteen mutta itse pidän siitä et täytettä on reilummin.
Ainekset
Pohja:
15 kpl ruispaahtoleipää
Täyte:
n.400g savulohta
300g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
hivenen tuoretta tilliä
mustapippuria
Sitruunapippuria
Kostutus:
Kasvisliemi
Kuorrutus:
2dl kasvislientä
1pkt Koskenlaskija
Koristelu:
Oman mielen mukaan
Itse laitoin: kurkkua, paprikaa ja graavilohta
Kokoamisvaiheet:
Ota 15 siivua leipää joista leikkaat reunat pois.
Asettele leivät 5x3 elmukelmu päälle (helpottaa kierittämistä rullalle)
Kostuttele leivät kasvisliemellä (voit käyttää ihan pelkkää maitoa), kauli hieman palasia hellästi lituskaisemmiksi.
Murenna pieniksi paloiksi lohi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
Levitä täyte pohjan päälle.
Kääri levy kelmun avulla rullaksi.
Pyöritä vielä toinen kelmu saadaksesi paketin tiukaksi.
Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4h, itse pidin yön yli.
Tee kuorrute (tästä vaiheesta unohdin ottaa kuvan)
Mittaa kasvislientä 2dl kattilaan ja anna kiehahtaa, sulata pienissä erissä Koskenlaskija liemen sekaan.
Levittele kuorrute kun on hetken aikaa antanut jäähtyä, liian löysänä ja kuumana ei kannata yrittää koska muuten se imeytyy leipiin tai valahtaa rumasti alustalle.
Koristele haluamallasi tavalla ja pidä kylmässä vieraiden tuloon saakka.
Kommentit
Lähetä kommentti