Maidoton Hedelmäkakku


Tuli tehtyä maidoton hedelmäkakku mummini 70 vuotis syntymäpäiville. Pohjana käytin kinuskikissan levykakkupohjan ohjetta ja välissä käytin nopeita aineksia.

Kostutus: 2 dl/pohja (käytin sokeritonta mehua)

Välissä:
vaniljakreemi (veteen sekoitettuna)
Äidin tekemä omena-karviaishillo

Reunoilla:
Kookoshiutaleita

Päällä:
Säilykehedelmiä



Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
Jäähdytä ja Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Friteeratut banaanit

Savulohikääretorttu