Friteeratut banaanit

Ehkä maailman parasta jälkiruokaa mitä vain voi olla. monelle tuttu varmaankin kiinalaisen ravintolan jälkiruoka listoilta, mutta nyt ei tarvitse mennä ravintolaan vaan voi itse omin pikku kätösin piirtää herkkuja.

Ainekset neljälle

  • 2 banaania
  • 0,5 litraa ruokaöljyä uppopaistamiseen
Friteeraustaikina
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl korppujauhoja (näillä saa lisää rapeutta)
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 dl normaali- tai hiilihapotettua vettä
Sekoita ensin friteeraustaikinan kuivat ainekset. Lisää kananmuna sekaan ja pyörittele tasaiseksi tahnaksi. Ala lisäillä vettä hissukseen sekoittaen. Friteeraustaikinan on oltava juoksevaa mutta ei lättytaikinan ohutta.
Kummenna ruokaöljy kattilassa. Lämpötila pitäisi olla 180 astetta (mittari on loistava apuväline). Pidä kansi lähellä ja tukahduta palo sillä, jos öljy syttyy.
Jos et omista mittaria, testaa öljyn lämpötila tiputtamalla pisara friteeraustaikinaa öljyyn. Sen pitää alkaa heti kiehua, muuten öljy ei ole tarpeeksi kuumaa.
Leikkaa banaanit keskeltä poikki. Iske haarukkaan ja dippaa kunnolla frittitaikinaan. Siitä suoraan öljyyn tirisemään. Varo ettei öljy loiskahda. Paloja kerralla niin monta kuin wokkiin mahtuu. Minuutin päästä pitäisi olla ruskea rapsakka kuori ja friteeratut banaanit ovat valmiit. Nosta ne talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Voit siivuttaa banaanit jo valmiiksi annoksiksi lautasille.
Tarjoa friteeratut banaanit juoksevan hunajan ja / tai vaniljajäätelön kanssa.
Itse käytin suklaa-banaanijäätelöä kaverina 😉

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maidoton Hedelmäkakku

Savulohikääretorttu