Arkkupöytä

Teddy 🙈

Kaikki sai alkunsa siitä halusta että pakko saada arkkupöytä takapihalle. Kauan katsellessa eri tyylisiä ja eri hintoja vertaillessa päätin ryhtyä itse tekemään kun ei mieleistä löytynyt.


 Kaikki lähti siitä kun töissä ollessani huomasin roskalavalle ilmestyvän talon seinästä irrotettuna lautoja, noh ei muuta kuin mies hakemaan kärryllinen lautaa. 

Seuraava vaihe oli pohjan miettiminen ja päädyin tekemään kuormalavasta pohjan minkä päälle (arkun pohjana) on laitettu vielä vaneerilevy. Korkeutta sai säädellä ja väännellä että tuli silmää miellyttävä.

Ja niin alkoikin reunojen sekä kannen teko.
Aluksi mittailemaan  korkeutta, sitten leikkaamaan oikean leveitä kappaleita jonka jälkeen aloin lomailemaan reunalautoja toisiinsa kiinni. 
Siitä vanhan maalin höylääminen pois, hiominen, paikalleen sommittelu, kiinni poraaminen (mies jopa auttoi poraamisessa), suojaliimat laitettu kulmiin ja ei kun maalailemaan.

Pohjamaalina käytin normaalia valtin puupohjustetta ja päälle maalasin 2x valtin värillisellä ulko lakkamaalilla (harmaa sävy).

Haastavinta oli etsiä oikean laiset saranat kansiin. Ensin oli liian pienet sit ei vaan saanut mitenkään päin sommiteltua niitä niin että kansi aukeaisi nätisti, joten oli pakko jättää pieni reikä kansien ja keskituen väliin (näkyy viimeisessä kuvassa).

Ja kirsikkana kakun päällä.
Karhun merkki (olut) poltettu/maalattu kuvio kanteen. Pientä mielistelyä isännälle kun juo vain ainoastaan kyseistä merkkiä.

 Hieno ja upea se on vaikka itse sanonkin.
Nyt se on kaunistamassa mun takapiha ja toivottavasti kestäisikin mahdollisimman kauan.

Kiitos ja anteeks kaikille lukijoille tämä on ensimmäinen blogi kirjoitukseni ja mukavaahan tämä kirjoittelu on.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maidoton Hedelmäkakku

Friteeratut banaanit

Savulohikääretorttu