Mansikkakakku


Pohja:

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min
Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl
Työvaiheet:
  • Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).
  • Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
  • Riko munat toiseen lasiin.
  • Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
  • Kaada sokeri kulhoon.
  • Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
  • Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
  • Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.
  • Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni taikina kypsyy nopeammin. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Yritä kuitenkin odottaa vähintään 20 minuuttia, sillä pohja lässähtää helposti paistamisen alkuvaiheessa.
  • Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden vielä cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen

Täyte:

200g mascarpone
2dl kermaa
2dl mansikkahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone sekä mansikkahillo.
 (Sokeria en laittanut koska hillo ja kerma itsessään makeita)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maidoton Hedelmäkakku

Friteeratut banaanit

Savulohikääretorttu